BOMBA: v hlavní roli ovesné vločky
Osvěžující dortík, který si můžete s klidem dopřát ke snídani či na svačinku!
Suroviny: 80 dkg nakrájených a oloupaných jablek, 25 dkg ovesných vloček, 2 sáčky vanilkového pudingu.
Na ozdobu: banán, bílý jogurt, ořechy, skořice.
Oloupaná a nakrájená jablka dáme do většího hrnce, podlijeme trochou vody (cca 1 dcl) a necháme povařit na mírném plameni. Jablka sama o sobě pustí hodně vody, takže se nemusíte bát připálení. Až se jablka rozvaří na kaši, rozředíme je opět vodou (cca 3 dcl) a přidáme ovesné vločky. Za stálého míchání přivedeme do varu. Do takto připravené směsi přidáme dva pudingy předem rozmíchané v 3 dcl vody. Opět za stálého míchání přivedeme do varu a krátce povaříme.
Hotovou směs nalijeme do mísy předem vystlanou potravinářskou fólií. Po zchladnutí dáme na noc do ledničky. Díky potravinářské fólii tuto „bombu“ snadno vyklopíme a můžeme krájet.
Na talířku dle chuti dozdobíme banánem, jogurtem, ořechy či skořicí.
TIP: Pokud ve směsi rozvaříte pár švestek, „bomba“ získá příjemně pikantní chuť a růžovou barvu. Vločky a jablka jsou samy o sobě dost chuťově sladké, pro mlsné jazýčky však můžete přisladit třtinovým cukrem (med by se při vaření spálil a ztratil chuť).