Bramborový salát s cibulí
Vynikající bramborový salát, který se obejde bez majolky a díky jeho cibulové chuti mu neodolá ani zapřisáhlý odpůrce zdravého stravování! Je vhodný jak k řízečkům, ke kaprovi nebo jen tak za studena.
Suroviny:
2 díly brambor
1 díl cibule
Brambory ve slupce uvaříme do měkka a po vychladnutí oloupeme. Nakrájíme na půlplátky či větší kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Obojí lehce promícháme .
TIP: Aby se nepoškodily křehké plátky brambor, rozdělte si jednotlivé vrstvy cibule předem a následně lehce vmíchejte rukou!
Bramborovo-cibulovou směs zalijeme salátovou zálivkou. Rozhodně jí nešetřete, brambory hodně vody pojmou a salát musí být hedvábně vláčný. Nechápe přes noc odležet v ledničce.
TIP: Vzhledem k velkému množství cibule není ve chvílích po jeho pozření doporučeno líbání!