Burger s chedarem a cibulkou
Jste milovníci opečených housek s masem? Připravte si pravé burgery doma. Zvolíte-li variantu domácího pečiva a pohlídáte si náplň, snadno dosáhnete kompromisu se zdravou výživou.
Suroviny: (na 4 burgery)
400 g mletého hovězího masa
4 domácí bulky
2 červené cibule
2 lžičky třtinového cukru
4 lžíce červeného balzamica
6 lžic vody
8 plátků chedaru o velikosti bulky
medová hořčice
zelený salát
máslo
sůl
pepř
Mleté hovězí maso napepříme, pořádně prohněteme a v dlani vytvoříme placičky o váze 50 g a velikosti spodní části bulky.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a orestujeme na rozpáleném másle. Po zhnědnutí přidáme cukr, který za stálého míchání rozpustíme. Směs zalijeme balzamicem, promícháme a zředíme vodou, povaříme a podle chuti dosolíme.
Domácí bulky rozkrojíme a z obou stran opečeme na grilu, suché pánvi či jen rozehřejeme v mikrovlnce.
Ještě teplé obě strany bulky pokapeme šťávou z cibulové směsi.
Masové placičky ugrilujeme a hotové osolíme.
Na šťávou pokapanou spodní stranu bulky dáme plátek chedaru, plátek masa, hořčici, plátek chedaru, masa, opět pomažeme hořčicí, zasypeme restovanou cibulkou a přikryjeme vrchní stranou bulky. Podáváme s nasekaným zeleným salátem.