Coleslaw light
Křupavý a svěží salát Coleslaw se stal u nás hitem především díky americkým řetězcům rychlého občerstvení. Připravte si doma jeho odlehčenou verzi a sevírujte s kouskem pečiva ke svačince či jako zeleninovou přílohu k hlavnímu jídlu!
Na Coleslaw light potřebujeme:
hlávkové zelí – střední hlavička
2 ks mrkev
1/2 celeru
1 ks cibule
1 ks bílý jogurt
Sůl
kopr, pepř – podle chuti
1 lžíce olivového oleje
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, dáme do hlubší mísy, lehce osolíme.
TIP: Pokud zelí v míse promačkáte pěstí, změkne a bude jemnější!
Poté přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, na proužky pokrájenou cibuli a všechnu zeleninu zamícháme.
Posolíme, podle chuti opepříme, zakápneme olivovým olejem a vmícháme jeden kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany. (Pokud nechcete tuto odlehčenou verzi, přidejte ještě pár lžic majonézy).
Na závěr přihodíme několik snítek kopru a vše důkladně promícháme. Kopr není nutný, ale celý salát krásně provoní.
Dáme do ledničky odpočinout a podáváme k masu nebo s pečivem.