Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Tradiční dýňový krém tentokrát s jablky a zakysanou smetanou vás rozehřeje během chladných podzimních večerů. Zachumlejte se pod deku a vychutnejte si jeho lahodnou chuť!

Suroviny:

1 dýně hokaido

3 jablka

1 cibule

1 litr vývaru

zakysaná smetana

citronová šťáva

bobkový list

sůl

olivový olej

loupaná dýňová semínka

Dýni pořádně omyjeme, naporcujeme a jádřinec vydlabeme lžící. Nakrájíme na malé a tenké plátky. Stejným způsobem si připravíme jablka zbavená slupky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

TIP: Dýni nemusíme loupat ze slupky, pokud jste se o to již někdy pokoušeli, víte, že to jde velmi ztuha. Pokud dýni pořádně omyjete, klidně ji vařte se slupkou, krásně změkne a je bez problému poživatelná.

Na troše olivového oleje osmahneme cibulku a přidáme dýni s jablky, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Přidáme bobkový list a zalijeme vývarem, krátce povaříme. Celou polévkovou směs rozmixujeme ručním mixérem, podle chuti přidáme pár kapek citrónové štávy, dosolíme. Celkovou chuť zjemníme několika lžičkami zakysané smetany.

Podáváme na talíři zakápnuté olivovým olejem posypané dýňovými semínky.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone