Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Rychlý hrníčkový recept na tradiční dezert aneb jak ozvláštnit bábovku. Díky jablkům zůstane krásně vláčná a jemná.

Suroviny:

4 vejce
1 hrnek třtinového cukru
2 oloupaná jablka nakrájená na kostičky
1 hrnek mletých ořechů
1 hrnek špaldové mouky
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku mléka
3/4 hrnku oleje

TIP: Hotové řezy ozdobte lžičkou riccoty s plátkem jablka a lehce posypejte skořicí!

V míse ušleháme vejce s cukrem a přidáme kostičky jablek, ořechy a olej, po troškách přidáváme mouku, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme a hotové těsto nalijeme do předem vysypané bábovkové formy.

Pečeme 45 mni. na 170 – 180 °C.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone