Krevetové rizoto
Patříte mezi milovníky mořských potvůrek? Pak vyzkoušejte krevetové rizoto, které je svým složením vyváženým a chutným jídlem na oběd či večeři. Skvěle vás zasytí a vašemu tělu dodá prospěšné nenasycené mastné kyseliny!
Suroviny:
200 g krevet
směs zeleniny dle chuti – čerstvá nebo mražená
250 g kulatozrnné rýže na rizoto
zelenivový vývar či kostka bujónu
trocha olivového oleje
strouhaný parmezán
TIP: Do směsi zeleniny přidejte nakrájený pórek. Rozvine chuť ktevet a rizoto získá jedinečnou pikantní chuť!
Rýži uvaříme v bujónu podle návodu. Mezitím si připravíme zeleninovou směs. Na troše olivového oleje zprudka orestujeme zeleninu, přidáme krevety a okořeníme dle chuti. Podlijeme trochou vody, zaklopíme pokličkou a chvíli podusíme. Hotovou směs přidáme k uvařené rýži. Pro zvýraznění chuti zakápněte citrónovou šťávou a posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem.
SOUTĚŽ! Recept zaslala čtenářka Eva z Brna. Jak obstojí u vás? Hvězdičkujte či lajkujte!