Lečo jedna báseň
Klasický zeleninový pokrm je vhodný jako teplá večeře do chladných zimních večerů. Příprava je jednoduchá a rychlá, na skvělou večeři vám stačí jen pár korun. Zelenina, olivový olej, vajíčko a celozrnný chléb jsou dokonalou kombinací pro vyvážený jídelníček.
Suroviny:
1 menší cibule
2 rajčata
½ papriky
2 vejce
1 lžička olivového oleje
sůl, pepř
Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata na půlměsíčky a papriku na plátky, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme do změknutí, cca 20 minut. Pokud je potřeba, podléváme vodou. Až je zeleninka měkká, shrneme ji vařečkou na jednu stranu pánve a na druhé rozklepneme a rozmícháme vajíčka, osolíme a opepříme. Vajíčka necháme lehce zatáhnout a přimícháme ke směsi.
TIP: Pokud potřebujete večer ještě navýšit obsah bílkovin, přidejte ke směsi kvalitní šunku, kostičky kuřecího masa nebo sóji. Hotové lečo můžete posypat nastrouhaným sýrem či uzeným tofu.
Podáváme s celozrnným pečivem.