Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Že máme místo chipsů požírat zeleninu? Tak tohle je pro mnohé z nás víc sci-fi než romantická scéna z pohádek. Chroupání je u televize někdy potřeba, co tedy s ním? Doplňte si večer po cvičení bílkoviny okurkovými tofu rolkami!

Suroviny:

2 balení přírodního nebo uzeného tofu
salátová okurka
párátka
koření na dochucení podle nálady (sójová omáčka, glilovací koření, česnek…)
trocha olivového oleje
sůl a pepř

TIP: Přikousněte k rolkám kousek knäckebrotu nebo celozrnného pečiva a máte odpolední svačinku jedna báseň!

Tofu nakrájíme na tenké obdélníčky, okořeníme dle chuti a nasucho opečeme na teflonové pánvi. Hotové zakápneme kapkou kvalitního olivového oleje.

TIP: Společně s tofu můžete opéct i podélně nakrájené plátky čeneku a tofu jím v rolce proložit!

Okurku podélně nakrájíme na co nejtenčí plátky. Do jednoho plátku dáme přibližně 4 kousky tofu, podle toho, jak silně jsme jej nakrájeli. Smotáme je a prostředkem propíchneme párátko, aby rolka hezky držela.

 

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone