Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Abyste si pochutnali na pravém italském risottu, nemusíte jezdit nikam daleko. Stačí vám jen trocha vína, správná rýže a hrstka parmezánu. Zpestřit si jej můžete čímkoli – třeba právě pečenou zeleninou.

Suroviny: (na 1 porci)

70 g kulatozrnné rýže

2 dcl bílého vína

10 g másla

20 g strouhaného parmazánu

lilek, cuketa, cibule, paprika, pórek, česnek, cherry rajčátka

sůl

olivový olej

Risotto: Rýži za stálého míchání uvaříme v bílém víně, podléváme vodou či vývarem. Přidáváme tolik vody/vývaru, aby směs byla lehce kašovitá, v žádném případě ne tuhá. Až je rýže uvažená (na skus, ne rozvařená), odstavíme hrnec a vmícháme máslo společně s parmazánem. Hotové rissoto se musí na talíři rozplynout do všech stran.

TIP: Pro zajímavější nutriční hodnoty a odlehčení žaludku použijte místo rýže jáhly. Ty před vařením prolijte vařící vodou.

Zelenina: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky – lilek, cuketu a pórek na cca půlcentimetrová kolečka, papriku na větší kostky, cibuli na půlměsíčky. Takto nachystané rozprostřeme na plech. Přidáme celé stroužky česneku a cherry rajčátka. Lilek a cuketu osolíme, celou zeleninovou směs zakápneme zlehka olivovým olejem. Pečeme v troubě cca 20 minut na 220 C.

TIP: Připravte si nejprve zeleninu a vložte ji do trouby. Bude hotová akorát ve chvíli, kdy dovaříte parmazánové risotto.

Rissoto nalijeme na talíř a poklademe pečenou zeleninou.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone