Řízečky z trouby
Také patříte mezi milovníky do křupava vypečených zlatavých řízečků? Zapomeňte na smažení a křupejte o sto šest! Máme pro vás jednoduchý a rychlý recept, který ocení celá vaše rodina.
Suroviny:
4 velké (nebo 8 malých) kuřecích řízků
1 hrnek podmáslí (nebo kefíru, jogurtu)
4 stroužky česneku
2 lžičky chilli omáčky
sůl, pepř mletý
strouhanka
olej na potření
V podmáslí (kefíru) rozmícháme prolisovaný česnek, chilli omáčku, pepř a sůl a naklepané řízky do připravené směsi naložíme a nejlépe přes noc necháme v ledničce marinovat.
TIP: Větší kuřecí řízek můžeme upravit (seříznout) na 2 menší a řízečky.
Troubu si předehřejeme na 200 – 220° C.
Řízky vyjmeme z marinády, obalíme ve strouhance a rozložíme je na mřížku v troubě. Potřeme je olejem a do spodní části trouby (pod mřížku dáme plech vyložený pečicím papírem – neznečistí se trouba).
Kuřecí řízky „smažené“ v troubě pečeme asi 5 minut, pak snížíme teplotu na 180° C a dopékáme ještě asi 15 minut. Podáváme s bramborami nebo bramborovým salátem a kyselými okurkami.