Šlehačka z kokosového mléka
Hledáte zdravější alternativu klasické šlehačky, vyhýbáte se živočišným tukům nebo jste alergičtí na laktózu? Ve všech případech je kokosová šlehačka ideální variantou ke zdobení dortů a sladkostí nebo základem pro šlehačkové krémy.http://infolio-rg.ru
1 plechovka kokosového mléka
1 lžíce třtinového cukru
vanilka
(namísto cukru a vanilky můžeme použít vanilkový cukr)
TIP: Při nákupu kokosového mléka sledujte jeho složení. V ideálním případě by mělo obsahovat pouze kokos a vodu, ovšem běžně v praxi jsou používána různá zahušťovadla a přidané látky (éčka). Čím více podílu kokosu, tím získáte také více hmoty ke šlehání.
Plechovku s mlékem necháme přes noc vychladit v lednici. Vychlazenou plechovku s kokosovým mlékem obrátíme dnem vzhůru a otevřeme. Díky tomuto triku zůstane kokosový krém dole a oddělená voda nahoře. Vodu slijeme do skleničky a kokos vyškrábněte špachtlí do šlehací místy (mísa a metlička musí být taktéž vychlazené).
Kokosový krém šleháme na nejvyšší rychlost, až se z něj cca po 6 minutách začne tvořit šlehačka. Přidáme cukr a vanilku, popřípadě vanilkový cukr. Šlehačka bude mít tekutější konzistenci, ale v ledničce nádherně ztuhne a bude držet tvar.
S hotovou kokosovou šlehačkou pracujeme stejně jako se šlehačkou ze smetany – použijeme ji ke zdobení či k následné přípravě šlehačkových krémů.
Pingback: Čoko-koko muffiny s kokosovou šlehačkou()