Špenát s pečenými bramborami a volským okem
Špenát patří mezi rychlá jídla, je fajn mít v zásobě na mražáku kostku špenátového protlaku. Vyzkoušejme společně zdravou a chutnou variantu tohoto pokrmu – stačí jen znát pár malých vychytávek!http://dekor-okno.ru
Suroviny:
1 balení mražené špenátové dřeně
2 lžíce hladké špaldové mouky
1 dcl mléka
2 stroužky česneku
muškátový oříšek
slza másla
sůl
Příloha:
brambory
vejce
sůl
olivový olej
Mouku opražíme na másle a za stálého míchání přiléváme cca ½ dcl vody. Do jíšky přidáme rozmražený špenát a povaříme. Zjemníme mlékem a dochutíme muškátovým oříškem, česnekem a solí.
Jako přílohu si uděláme opečené brambory.
TIP: Pokud byste brambory pekli v troubě, rozkladem sacharidů by nabyly až dvojnásobné kalorické hodnoty. Proto je lépe je nejdříve uvařit a po té pečeného efektu docílit přípravou na teflonové pánvi.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a podélně rozkrojíme na polovinu. Takto nachystané necháme nasucho opéct na teflonové pánvi. Až jsou hotové, dáme je na talíř a na stejnou pánev rozklepneme vajíčko, osolíme a necháme upéct. Brambory zalijeme špenátem, na něj položíme z vejce připravené „volí oko“. Podle chuti můžeme brambory a vejce na talíři zakápnout olivovým olejem.