Těstoviny carbonara
Vyzkoušejte těstoviny s pancettou a parmazánovou omáčkou, osvědčená italská klasika! Přidejte zeleninový salátek třeba s rajčaty a cibulí a máte další vyvážené jídlo do svého jídelníčku!
Suroviny: (na 1 porci)
30 g pancetty nebo libové slaniny
25 g parmazánu
1 žloutek
1 stroužek česneku
1 dcl smetany
olivový olej
čerstvě namletý pepř
voda z těstovin
sůl
80 g semolinových těstovin
Těstoviny uvaříme podle návodu.
Pancettu nakrájíme nadrobno a na olivovém oleji zlehka orestujeme. Přidáme uvařené těstoviny. V misce smícháme smetanu, žloutek, rozdrcený česnek a nastrouhaný parmazán. Pánev odstavíme z ohně a směs z misky vmícháme do těstovin, podle potřeby rozředíme vodou z těstovin. Opepříme čerstvě namletým pepřem, dosolíme. Mícháme tak dlouho, až směs zhoustne a těstoviny obalí.
TIP: Pokud byste míchali směs na prudkém plameni, žloutek by se zdrcnul.
Podáváme jen tak nebo zasypeme hoblinkami parmazánu.
TIP: Místo smetany rozmíchejte žloutek a česnek s parmazánem ve vodě z těstovin a na pánvi přimíchejte lžičku zakysané smetany!